10 Mart 2014

Magnezyum oksit'in avantajları

Magnezyum oksit'in avantajları aşağıdaki gibi özetlenebilir:
1)     Normalde kalsiyum karbonat, dolomit ve kendi kendini bazifiye  eden  kromlu tozlarda karşılaşılan hızlı  bir ön yükselme  olmaksızın  pH  da  azar  azar bir  artış  meydana getirir. Magnezyum oksit uygulanması derinin özüne kadar mükemmel bir krom dağılımı sağlar.
2)     Kontrol  edilmiş,  ince  tanecik büyüklüğü  tolanın aşınma riskini ortadan kaldırır ve sürekli güvenilir sonuçlar almayı garantiler.
3)     Magnezyum oksit sadece çözülür tuzlar verebilmek için sülfürik asitle birlikte reaksiyon gösterir. Kalsiyum bazlı alkali, toladaki  çözülmez  kalsiyum  sülfatla yüksek  artık seviyelerine yol açar,  bunun derinin boyanmasında  zararlı etkisi olabilir  ve  hatta  boyanmamış  deri üzerinde  beyaz lekeler yapabilir. Magnezyum oksit kullanımı pürüzsüz sırçalar ve homojen sırça boyaması sağlar.
4)     Yer yer krom çökmesiyle meydana gelen yeşil krom lekelerinin oluşma rizikosu büyük oranda azaltılmıştır.
5)     Zaman ve emekten tasarruf sağlar çünkü bazifiye etmek için gerekli olan sürekli olarak küçük miktarlarda alkali ilave etme zahmetini ortadan kaldırır.
6)     Rekabet gücü vardır ve çok yaygın olarak kullanılan alkali dengi maddeler ve bunların ücretleriyle gayet uygun olarak kıyas edilir, örneğin % 0.4 sepi bazı = % 1.6 sodyum bikarbonat = % 10 Sodyum karbonat = %10 kalsiyum karbonat


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder